Η δύναμη του ενός στο Bitcoin

Η κοινότητα του Bitcoin αγαπά τις θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι, όταν το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου του 2014 το blockchain έδειξε ότι ένας μοναδικός χρήστης προσπαθούσε να πουλήσει 30.000 bitcoins όλα στην τιμή των $300 έκαστο (ή αλλιώς συνολικά $9 εκατομμύρια), η κοινότητα άρχισε να ψάχνει για απαντήσεις.

Μια τόσο μεγάλη εντολή πώλησης δείχνει ότι κάποιος με πολλά bitcoins προσπαθεί να τα ξεφορτωθεί και μάλιστα γρήγορα. Σύντομα ο ανώνυμος trader είχε απέκτησε το δικό του παρατσούκλι : “BearWhale” , ένας φόρος τιμής στο φημισμένο σκάνδαλο London Whale της JP Morgan Chase.

Κανείς δεν ήξερε ποιος ή τι ήταν ο BearWhale και γιατί ήταν τόσο πρόθυμος να ξεπουλήσει. Η εντολή πληρωμής έγινε μέσω του ανταλλακτηρίου Bitstamp και ήταν τόσο μεγάλη που απορύθμισε τις αγορές του Bitcoin προσωρινά ενώ η τιμή του Bitcoin έμεινε στα $300 για αρκετές ώρες ώσπου όλα τα 30.000 bitcoins του BearWhale ξεπουλήθηκαν. Η τιμή στις επόμενες μέρες ανέβηκε ως τα $340 και σταθεροποιήθηκε εκεί.

Οι αντιδράσεις της κοινότητας μπορούν να φανούν στο παρακάτω link :

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/2ieoit/introducing_the_legendary_bitcoin_whale/

Ακόμα και η δύναμη του ενός δεν είναι ικανή να αποδομήσει το οικοδόμημα του Bitcoin που βασίζεται στη συνοχή των συμμετεχόντων και τη θέληση τους για συλλογική συνείδηση.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar