Τι είναι το Deep Web ;

Νομίζετε ότι ξέρετε το διαδίκτυο ; Sites όπως το Facebook, το Amazon και το Instagram αποτελούν μόνο την επιφάνεια του Internet. Υπάρχει ένας άλλος κόσμος πέρα από αυτά που ονομάζεται Deep Web.

Είναι ένα μέρος όπου οι πληροφορίες είναι προστατευμένες με κωδικούς, υπάρχουν παγίδες πίσω από τα paywalls και απαιτείται ειδικό λογισμικό για την πρόσβαση σε αυτό. Σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις το Deep Web Dark Web ή Darknet) είναι 500 φορές μεγαλύτερο από το Internet που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Για παράδειγμα, το Google Search μπορεί να εντοπίσει το 16% του κανονικού Internet και απολύτως τίποτα από το Deep Web.

Τι μπορείς να αγοράσεις στο Deep Web ;

1) Ναρκωτικά

Ναρκωτικά κάθε είδους μπορούν να βρεθούν σε αγορές του Darknet. Το Silk Road, ένας τέτοιος ιστότοπος που τώρα έχει κλείσει από το FBI, έβγαλε $200 εκατομμύρια σε 28 μήνες.

2) Πλαστά χαρτονομίσματα

Το σύνηθες είναι δολάρια αλλά μπορούν να βρεθούν και ευρώ, λίρες και γεν. Για $600 μπορεί κάποιος να αποκτήσει $2.500 πλαστά χαρτονομίσματα που υπόσχονται να περνούν τα τεστ αυθεντικότητας.

3) Πλαστά πιστοποιητικά

Διαβατήρια, άδειες οδήγησης, χαρτιά υπηκοότητας, ταυτότητες, πτυχία πανεπιστημίου ακόμα και διπλωματικές άδειες μπορούν να βρεθούν σε αγορές του Deep Web. Μια άδεια οδήγησης κοστίζει περίπου $200 ενώ διαβατήρια ΗΠΑ ή Ηνωμένου Βασιλείου μερικές εκατοντάδες $.

4) Όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά

Όπλα όπως πιστόλια και εκρηκτικά C4 μπορούν να αποκτηθούν από ιστοσελίδες στο Darknet. Η μεταφορά τους γίνεται μέσω άλλων συσκευασιών όπως μουσικά όργανα κι παιχνίδια για να αποφύγουν τις ακτίνες x-ray.

5) Πληρωμένοι δολοφόνοι

Υπηρεσίες που διαφημίζουν ότι παρέχουν “μόνιμες λύσεις σε κοινά προβλήματα”. Για προσωπικές διαφορές μέχρι πολιτικές δολοφονίες υπάρχουν πληρωμένοι δολοφόνοι που δέχονται πληρωμές σε bitcoin και παρέχουν φωτογραφικές αποδείξεις της δουλειάς τους.

6) Ανθρώπινα όργανα

Στην σκοτεινότερη πλευρά του Deep Web, υπάρχει μια αγορά για ζωντανά ανθρώπινα όργανα. Ένα νεφρό φτάνει τα $200.000, μια καρδιά τις $120.000, ένα συκώτι $150.000 ενώ ένα ζευγάρι μάτια $1.500.

Πως λειτουργεί το Deep Web ;

1) Cryptocurrency

Ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και το DASH, καθώς και το Liberty Reserve δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ξοδέψουν τα χρήματα τους χωρίς να αποκαλύψουν τις πραγματικές τους ταυτότητες.

2) Κατάλληλες υπηρεσίες Web-hosting

Μερικές τέτοιες υπηρεσίες σε μέρη όπως η Ρωσία και η Ουκρανία δέχονται όλα τα περιεχόμενα, χωρίς να απαιτούν πραγματικές ταυτότητες από τους πελάτες τους και δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

3) Cloud Computing

Με το να βάζουν το κακόβουλο λογισμικό τους πίσω από αναγνωρισμένες εταιρίες, οι χάκερς είναι λιγότερο πιθανό να μπλοκαριστούν από συστήματα ασφαλείας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 16% του malware και των κυβερνοεπιθέσεων προέρχονται από τα κανάλια διανομής του Amazon Cloud.

4) Έτοιμο λογισμικό hacking

Οι λιγότερο καλοί χάκερς χρησιμοποιούν έτοιμα εργαλεία για εντοπίσουν ευαισθησίες στα συστήματα και να υποκλέψουν δεδομένα από αυτά. Μια τέτοια περίπτωση ήταν η επίθεση στα συστήματα POS (Point of Sale) της Target το 2013.

5) Πληρωμένοι Χάκερς

Υπάρχουν συνδικάτα που μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους χάκερς επί πληρωμή. Η Hidden Lynx από την Κίνα είναι μια ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών χάκερ, εκ των οποίων κάποιοι έχουν παραβιάσει συστήματα της Google, της Adobe και της Lockheed Martin.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar