Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συζητά την επιβολή ΦΠΑ στο Bitcoin

Το Bitcoin στην ΕΕ μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μέσω του επικεφαλή του πρότεινε την εξαίρεση των πωλήσεων Bitcoin από το αντίστοιχο ΦΠΑ σε κάθε κράτος.

Κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εφαρμόσει την δικιά τους στρατηγική σε ότι αφορά το Bitcoin, εξαιρώντας το από το ΦΠΑ και το θεωρούν ξένο συνάλλαγμα, η αντιμετώπιση στην ΕΕ αποφασίζεται αυτές τις μέρες. Στο ΗΒ επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να αποδεχθούν όποια ισοτιμία θέλουν, ωστόσο ο ΦΠΑ τους πρέπει να υπολογίζεται κανονικά στην τοπική ισοτιμία. Σε αυτό το σενάριο, αντί της χρέωσης ενός fee στις συναλλαγές με Bitcoin, η κυβέρνηση παίρνει ένα μερίδιο όταν το χρήμα ξοδεύεται.

Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Bitcoin είναι το χαμηλό κόστος εμβάσματος, κάτι που μπορεί να εξαφανιστεί με την σημερινή απόφαση. Η υπόθεση άνοιξε όταν ένας Σουηδός επιχειρηματίας, ο David Hedqvist, ξεκίνησε να ανοίξει ένα ανταλλακτήριο Bitcoin και βρήκε κανόνες που δεν ήταν σαφείς. Όταν επικοινώνησε με την Σουηδική κυβέρνηση για να μάθει αν οι πελάτες του πρέπει να πληρώνουν ΦΠΑ στις συναλλαγές τους, απάντησαν ότι δεν ήξεραν, αλλά ένα σώμα της τοπικής βουλής αποφάσισαν ότι χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις από την ΕΕ.

Ο Hedqvist είναι ο επικεφαλής του Bitcoin.se, ένα σουηδικού site που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το Bitcoin. Πηγαίνει λοιπόν αυτές τις μέρες στα δικαστήρια με τη βοήθεια δικηγόρων και από άλλες εταιρίες Bitcoin που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Τα σημερινά γεγονότα μπορούν αλλάξουν το μέλλον του Bitcoin στην Ευρώπη προς το χειρότερο, σε περίπτωση που οι οπαδοί του δουν ένα νέο εμπόδιο στην πορεία τους, ή προς το καλύτερο, καθώς τα ανταλλακτήρια έχουν πιο ξεκάθαρες οδηγίες σε σχέση με το ΦΠΑ.

Πηγή : cryptocoinsnews.com

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar