Ερευνητική ομάδα στην Βοστώνη για τα cryptocurrencies

Το CFLP (Centre for Finance, Law and Policy) του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ξεκίνησε μια ερευνητική ομάδα για να εξετάσει το κατά πόσο χρήσιμα είναι τα cryptocurrencies σε εμπόλεμες περιοχές.

Σε συνέντευξή της στο Coindesk, η αρχηγός του project Dr. Daivi Rodima-Taylor εξέφρασε την πεποίθηση της ότι τα cryptocurrencies μπορούν να φέρουν νέες δυνατότητες σε περιοχές όπου οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Εξήγησε παράλληλα, ότι το project στοχεύει να εξερευνήσει τους τρόπους που τα cryptocurrencies μπορούν να συμπτυχθούν με το τραπεζικό τομέα.

Παίρνοντας σαν παράδειγμα τη Σομαλία, η ερευνήτρια δείχνει τη ζωτική ανάγκη για έμπιστες υπηρεσίες εμβασμάτων, που σε εμπόλεμες περιοχές μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας ανεπίσημης οικονομικής υποδομής και στην ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Τα προβλήματα των cryptocurrencies όπως η μεταβλητότητα των τιμών τους και η μη δημοσιότητα αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την υιοθέτηση τους αλλά η τεχνολογία θα συνεχίσει να προχωρά και να δίνει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar