Στα πλαίσια του διαγωνισμού Social Innovation της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομάδα αποτελούμενη από τους Μαρίνο Κόκκινο, Σπύρο Σπυράτο και Θεόδωρο Δημαράκο θα συμμετάσχει με ιδέα βασισμένη στο blockchain.
Η περιγραφή της ιδέας:
Η κύρια ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής-εκμάθησης που συνδυάζει τα ψυχομετρικά τεστ ταιριάζοντας τους δασκάλους/εκπαιδευτικούς/καθηγητές Πανεπιστημίων με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ώστε να αναλαμβάνουν την εκμάθηση τους σε θέματα εκπαίδευσης και βελτιώσεις δεξιοτήτων και θα βασίζετε στην τεχνολογία Blockchain. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια διπλή καινοτομία, στην οποία η πρώτη ταιριάζει το υπάρχων εκπαιδευτικό σύστημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μια δεύτερη καινοτομία στην οποία από το Blockchain ολοκληρώνουμε την δυνατότητα της ηλεκτρονικής-πλατφόρμας και παρέχουμε τη διαφάνεια όπου χρειάζεται και πληρώνονται οι εκπαιδευτές και οι πρόσφυγες μέσω της ΕΚΤ.
Έτσι η ΕΚΤ που ελέγχει το ευρώ μπορεί επίσης να ελέγξει μέσω κλειστής ή κεντροποιημένης αλυσίδας (Blockchain) τις διανομές ενός ψηφιακού ευρώ για τις οργανώσεις ΜΚΟ, και αυτές θα παράσχουν αυτά τα χρήματα στα τηλέφωνα των προσφύγων. Θα μπορούσαμε μέσω αυτού να αποφύγουμε την απάτη και συγχρόνως την καλύτερη χρήση του συστήματος της εκπαίδευσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρώπης.
Θα είναι η πρώτη σε απευθείας σύνδεση πλατφόρμα για να εξασφαλίσει ότι πολλοί άνεργοι πολίτες της ΕΕ (όπως τους δασκάλους και τους καθηγητές) θα μπορούσαν πραγματικά να εργαστούν σε αυτό, ακόμα και μέσω της μεγάλης απόστασης χώρας με χώρα, εξαιτίας της κινητής τηλεφωνικής τους συσκευής μέσω οποιασδήποτε μηχανή αναζήτησης. Τα θετικά αφορούν για τον κοινό πλούτο όλων των προσφύγων και καταπολεμά την ανεργία όλων των ευρωπαίων πολιτών που θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα ώστε να γίνουν εκπαιδευτικοί, συν την πλατφόρμα που θα κάνει συνειδητοποίηση για το Blockchain και θα την βοηθήσει για να ενημερώσει την επικρατούσα τάση.
Θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση για την πορεία της ιδέας σε περαιτέρω στάδια του διαγωνισμού !!!