Η Hacking Team βάζει στο στόχαστρο το Bitcoin

Το Wikileaks δημοσίευσε σε κοινή θέα mails που καταδείκνυαν ότι η Hacking Team είχε βάλει στόχο το Bitcoin και άλλες 3 cryptocurrencies (Litecoin, Feathercoin, Namecoin) μέσω του RCS (Remote Control System), του λειτουργικού της συστήματος για παρακολούθηση στοχευμένων υπολογιστών. Το σύστημα επέτρεπε την αντιγραφή του πορτοφολιού του χρήστη-στόχου, το ιστορικό συναλλαγών και της πληροφορίες επικοινωνίας.

Η Hacking Team έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα απομακρυσμένης σύνδεσης και παρακολούθησης που βοηθάει κυβερνήσεις και ειδικές αρχές να παρακολουθούν δεδομένα και στην συγκεκριμένη περίπτωση τη πορεία που ακολουθεί το ψηφιακό χρήμα.

Η κύρια αφορμή για την έναρξη των εργασιών τους πάνω στο θέμα των cryptocurrencies από το 2014 ήταν η χρήση τους από “εγκληματίες” για ξέπλυμα χρήματος. Οι ίδιοι υποστήριζαν ότι οι αρχές χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που τους παρέχουν θα έφταναν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά σε αυτούς που θεωρούσαν ότι είχαν διαπράξει κάποια παράνομη πράξη μέσω Bitcoin. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι λόγω των εγκληματικών πράξεων που εμπλέκουν το Bitcoin όπως η αγορά ναρκωτικών και παράνομων προϊόντων και το παράνομο στοίχημα, το θεωρούν ενοχλητικό που πρόκειται σε εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω αν αφεθεί ανεξέλεγκτο.

Παρ’ όλα αυτά, η Hacking Team είχε μπλεχτεί σε μια ξαφνική αποκάλυψη ευαισθησιών σε προγράμματα όπως ο Internet Explorer της Microsoft, το Adobe Flash και η Java της Oracle. Γύρω από αυτή τη διαδικασία ακούστηκε έντονα ότι η εταιρία είχε συνάψει εμπορικές σχέσεις με αμφισβητούμενους πελάτες και αγοραστές.

Όπως φαίνεται, για την Hacking Team το Bitcoin δεν είναι παρά μια πρόφαση για να πουλήσουν δεδομένα στους ενδιαφερόμενους και να αποτρέψουν την άνοδο του σαν ισάξιο νόμισμα της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος.

 

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar