Πως μπορεί να συλληφθείς στο Internet (1)

Στις μέρες μας, πολλοί χρησιμοποιούμε το Internet για μια πλειάδα δραστηριοτήτων που εκτείνονται από την κοινωνική, την προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή. Σε όλη αυτή τη δίνη της πληροφόρησης, πολλά στραβά μπορούν να συμβούν και να μην έχουν ευτυχή κατάληξη. Οι παρακάτω ιστορίες είναι πραγματικές, με τους υπαιτίους να καταλήγουν στη φυλακή και έχουν συμβεί κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Αμφιβάλλω αν θα ακούσουμε ποτέ τέτοιες ιστορίες στην Ελλάδα αλλά είναι ένας ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου.

1) Ανάρτηση στίχων στο Facebook

Ο επίδοξος ράπερ και μαθητής λυκείου Cameron D’Ambrosio συνελήφθη για την ανάρτηση στίχων στο Facebook.

http://www.businessinsider.com/people-arrested-for-facebook-posts-2013-7?op=1#ixzz3dMY7Akbt

2) Κλέψιμο σε online παιχνίδια

Στην Ιαπωνία, τρεις νέοι συνελήφθησαν για χρησιμοποίηση cheat codes στο online παιχνίδι Sudden Attack. Κατηγορήθηκαν επίσης για μοίρασμα των κωδικών και παράνομη χρήση τους.

https://www.techdirt.com/articles/20140625/08443327682/future-is-now-cheating-online-games-leads-to-arrests-japan.shtml

3) Υπερβολικές αντιδράσεις στο League of Legends

Ένας παίκτης του LoL φυλακίστηκε για μερικούς μήνες όταν απαντώντας σε ένα άλλο παίκτη που τον αποκάλεσε τρελό, απείλησε να πάει στο διπλανό σχολείο και να σκοτώσει όλα τα παιδάκια ώστε να ξεθυμάνει

http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2013/06/29/texas-teen-facing-eight-years-after-violent-league-of-legends-threat/

4) Ανοικτό Wi-Fi

Ο Barry Covert δεν είχε κωδικό στο Wi-Fi του σπιτιού του και ο γείτονας του έμπαινε μέσω αυτού σε site με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μπορεί τελικά να συνελήφθη ο σωστός ύποπτος αλλά ο Barry δεν ξεχνά με τίποτα τη περιπέτεια που πέρασε.

http://www.huffingtonpost.com/2011/04/24/unsecured-wifi-child-pornography-innocent_n_852996.html

5) Διαγραφή του ιστορικού

Ο David Kernell, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Tennessee, παραπέμφθηκε σε δίκη επειδή διέγραψε το ιστορικό του υπολογιστή του, το οποίο σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες τον καθιστούσαν ύποπτο για το χακάρισμα στο λογαριασμούς Yahoo της Sarah Palin.

http://m.thenation.com/article/208593-you-can-be-prosecuted-clearing-your-browser-history

6) Δημοσίευση φωτογραφιών

Στο Μόντρεαλ, η Jennifer Pawluck συνελήφθη για την ανάρτηση φωτογραφίας με γκράφιτι που απεικόνιζε τον αστυνομικό διευθυντή με μια σφαίρα στο κεφάλι του.

http://news.nationalpost.com/news/canada/montreal-woman-arrested-for-posting-photo-of-anti-police-graffiti-to-instagram

7) Αποστολή λάθος tweet

2 Βρετανοί, ο Leigh Van Bryan και η Emily Bunting, τουίταραν πριν την αναχώρηση τους για Λος Άντζελες αν πρέπει να κάνουν κάτι πριν καταστρέψουν την Αμερική. Τα tweets επισημάνθηκαν σαν “πιθανοί κίνδυνοι” για τη χώρα και αφού εντοπίστηκαν με την διασταύρωση των διαβατηρίων τους, ανακρίθηκαν για 5 ώρες και κρατήθηκαν μαζί με μετανάστες ώστε να διαπιστωθεί αν θα διαπράξουν στο μέλλον άλλα εγκλήματα.

http://newsfeed.time.com/2012/01/31/british-tourists-tweets-get-them-denied-entry-to-the-u-s/

8) Αυτόματες προσκλήσεις

Ο Tom Gagnon συνελήφθη επειδή έστειλε μέσω του Google+ αυτόματη πρόσκληση σε πρώην του, που είχε πάρει περιοριστικά μέτρα από αυτόν.

http://www.salemnews.com/local/x1221263334/Unwanted-invitation-lands-Beverly-man-in-trouble

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar