Τα παιδία παίζει (με το Bitcoin)

Τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν σε ένα κόσμο που κάθε μέρα ψηφιοποιείται σε όλες τους τομείς του. Το παιχνίδι, η εκπαίδευση, η οικονομία και ο ελεύθερος χρόνος ενός εφήβου πλέον βρίσκεται μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή.

Πως όμως τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν το Bitcoin και να το κάνουν μέρος της καθημερινότητας τους ;

Όπως ίσως γνωρίζετε, παιχνίδια όπως το Minecraft και το Counter Strike έχουν τις δικές τους ψηφιακές ισοτιμίες, οπότε το concept ενός cryptocurrency δεν είναι άγνωστο στα παιδιά. Τα δημοφιλή αυτά παιχνίδια μαζί με άλλα ανταμείβουν τους παίκτες για τα κατορθώματα τους στην δικιά τους ισοτιμία ώστε να αγοράσουν νέα όπλα ή νέες ικανότητες.

Δεν μπορείς να περάσεις ένα ευρώ μέσα από το Playstation και αυτό τα παιδιά το καταλαβαίνουν. Ένα online token είναι απαραίτητο για τέτοιου είδους συναλλαγές και το Bitcoin μπορεί να έχει αυτό το ρόλο καθώς είναι αποκλειστικά ψηφιακό και ολοκληρωμένο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και από την άλλη αντιπροσωπεύει αξία στο πραγματικό κόσμο. Με την αποδοχή του Bitcoin από τις gaming πλατφόρμες, τα παιδιά μπορούν να γίνουν μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Τι μπορούμε όμως να δείξουμε στα παιδιά για το Bitcoin ?

1) Αποκεντροποίηση

2) Ανοικτό λογισμικό

3) Ανταλλακτική οικονομία

Το πλεονέκτημα της ηλικίας δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με κάτι που αναμένεται να καθορίσει τις ζωές τους. Η αποκεντροποίηση γίνεται αντιληπτή με την διασαφήνιση της απουσίας αρχηγού ή ηγετικής φιγούρας, το ανοιχτό λογισμικό δεν είναι άγνωστο καθώς πολλά παιδιά μαθαίνουν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι μέσω αυτόνομων καναλιών χωρίς την διαμεσολάβηση επώνυμων προγραμμάτων ενώ η ανταλλακτική οικονομία αποτελεί μια συνέχεια των δικτύων ανταλλαγής MP3 και ebooks που υπάρχουν διάσπαρτα στο Internet.

Να είστε σίγουροι πως μόλις τα παιδιά ασχοληθούν με το Bitcoin θα καταλάβουν πολλά περισσότερα από εμάς.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar