Η Nomura στο παιχνίδι του blockchain

Το ιαπωνικό think tank Nomura Research Institute (NRI) ανακοίνωσε ότι μελετάει το blockchain και πρόκειται να το χρησιμοποιήσει στο τομέα των χρεογράφων.

Σε όσους λέει κάτι το όνομα της εταιρίας, είναι η ίδια που είχε ισχυριστεί ότι το ελληνικό χρέος είναι στο 60% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ιδρυμένη το 1965, είναι το παλαιότερο ιδιωτικό think tank της Ιαπωνίας, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και λύσεις σε θέματα πληροφορικής, σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβάνοντας και τον χρηματοπιστωτικό.

Η μελέτη που θα δημοσιευτεί τον Ιανουάριο θα πληροφορεί τους πελάτες της εταιρίας για ευκαιρίες για πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας.

Μαζί με την Nomura Securities, την παλαιότερη εταιρία της Ιαπωνίας στο είδος της, το NRI θα συμμετάσχει σε αυτή τη διατμηματική συνεργασία μαζί με startups από όλη τη χώρα. Και οι 2 προαναφερθείσες εταιρίες λειτουργούν κάτω από τη μαμά-εταιρία, Nomura Holdings.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί έναν αυξανόμενο αριθμό bitcoin επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των BitFlyer και Orb, που ανακοίνωσε χθες ότι συγκέντρωσε μέσω seed funding 2,3 εκ. $.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar