Η Setl επιταχύνει το blockchain

H Setl, μια βρετανική startup που ιδρύθηκε φέτος από μια ομάδα επενδυτικών hedge funds και trading executives, βρίσκεται σε συζητήσεις με περίπου 20 ιδρύματα με σκοπό να αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν για τη συστηματοποίηση της διαδικασίας των πληρωμών, από Forex tradingμέχρι καταναλωτικά δάνεια.

Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, ατομικά και ομαδικά, ερευνούν πως μπορούν να ωφεληθούν από το blockchain, τους αλγορίθμους πίσω από τα cryptocurrencies όπως το Bitcoin που τους επιτρέπουν να συναλλάσσονται χωρίς κεντρική αρχή.

Με μεγάλη υπολογιστική ισχύ και αποκεντρωμένα δίκτυα για τις πληρωμές το blockchain μπορεί να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια $ για τις τράπεζες, αναβαθμίζοντας το αργό και πολλές φορές μη αποδοτικό back office, μειώνοντας τον αριθμό των collateral που κρατούνται στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών και των συναλλακτικών χρεώσεων.

Το συνολικό κόστος για την εκκαθάριση και την τακτοποίηση των καταστάσεων μετά τα trades εκτιμώνται σε 65 με 80 δις $ κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του Oliver Wyman.

Τα σημερινά blockchains μπορούν να επιβεβαιώσουν πληρωμές κάθε 10 λεπτά περίπου, πράγμα που το καθιστά μη επαρκές για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο Peter Randall, COO της Setl, ανακοίνωσε ότι το blockchain της Setl θα είναι το πρώτο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα όπου η ταχύτητα, η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία είναι κρίσιμες για τη βιωσιμότητα του.

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar