Η Plutus φέρνει το Bitcoin σε κάθε επιχείρηση

Η Plutus, μια βρετανική startup, ισχυρίζεται ότι εφηύρε μια τεχνολογία που επιτρέπει σε πελάτες να πληρώσουν με bitcoins σε οποιοδήποτε κατάστημα ακόμα και αν το ίδιο το κατάστημα δεν δέχεται bitcoins.

Αυτό θα γίνεται δυνατό μέσω μιας ειδικής mobile εφαρμογής που επιτρέπει τη χρήση των bitcoins από κάθε τερματικό POS (Point of Sale) μέσω της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication). Η τεχνολογία αυτή διασφαλίζει την ανέπαφη συναλλαγή πληροφοριών μέσω 2 ηλεκτρονικών συσκευών.

Για να επιτύχει αυτό, η Plutus δημιούργησε το DEX (Decentralised Exchange), όπου traders είναι έτοιμοι να αγοράσουν bitcoins μόλις ο πελάτης χρεώσει το λογαριασμό του στη Plutus. Η πληρωμή στέλνεται σε πραγματικά χρήματα στον έμπορο και έτσι ολοκληρώνεται.

Παρόλο που πολλά POS δεν συμβαδίζουν με την τεχνολογία NFC, αυτό αναμένεται να αλλάξει και τα περισσότερα να αντικατασταθούν με πιο σύγχρονα. Τα μηχανήματα που τη χρησιμοποιούν παγκοσμίως ανέρχονται σε 9,5 εκατομμύρια χωρίς να περιλαμβάνονται τα κινητά τηλέφωνα. Μεγάλες εταιρίες όπως η Visa, η Mastercard, η American Express και η Discover έχουν διαδώσει τη χρήση της σε πολλά σημεία του κόσμου.

Η αποδοχή του Bitcoin δεν είναι διαδεδομένη και έτσι η χρήση της Plutus ίσως είναι μια καινοτομία που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας.

http://plutus.it/mobile/

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.

Skip to toolbar